Spenatsoppa som på Coi

Receptmakare: Tommy Myllymäki

Portioner: 4 (som förrätt)

Tid: 25 minuter

  • 8 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 gul lök skivad
  • 1 klyfta vitlök skivad
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g babyspenat, sköljd
  • 100 g bladpersilja, plockade blad
  • Saffranskokta kronärtskockor:
  • 2 kronärtskocksbottnar
  • 1 msk smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 dl vatten
  • Salt
  1. Ansa kronärtskocksbottnar och skär noga bort hårda bitar, stjälk och skägg. Koka upp smör, vitlök och saffran med 1/2 dl vatten. Klyfta kronärtskockorna och sjud dem sakta i saffransspadet tills de är mjuka, ca 15 minuter. Om du använder burkade: sjud i 5 minuter och låt stå och dra 10 minuter under lock. Servera tillsammans med soppan.
  2. Fräs lök, fänkålsfrö och vitlök i smör i 2 minuter. Tillsätt hönsbuljong och sjud i 10 minuter. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Tillsätt babyspenat och persilja.
  3. Mixa soppan grön och slät i en blender. Smaka av med salt, men bara om det behövs. Servera soppar med bitar av kronärtskockan i.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen