Quinoasallad med persilja, dill, äpple och röd lök

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

En god sallad där quinoans smak framhävs. Quinoan kan ersättas med korngryn eller hirs.

  • 2 1/2 dl quinoa
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 kanelstång
  • 1 litet knippe dill
  • 1 litet knippe persilja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 2 msk pressad citron
  • 1 stor rödlök
  • 2 fasta vinteräpplen
  • salt, nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • Viltfärslimpa eller annat kallskuret eller vegobiffar
  • Broccoli
  1. Rosta försiktigt quinoan i torr panna under omrörning tills fröna börjar få en aning gyllene färg. Skölj i mycket kallt vatten för att få bort saponiner. Låt rinna av i durkslag.
  2. Koka upp quinoan i 6 dl kallt vatten, kanel och salt. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Slå på mer vatten om det behövs. Stäng av värmen och låt stå i ytterligare ca 10 minuter under lock. Låt svalna något.
  3. Skala och klyfta lök och äpplen. Stek i smör på hög värme tills de fått gyllenbrun yta och mjuknat något. Salta och peppra.
  4. Grovhacka persilja och dill. Blanda med quinoa, olja och pressad citron. Salta och peppra.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-09-09
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh