Quinoabiffar med kirskål

Receptmakare: Louise Valentin

Portioner: 4

Tid: 50 minuter

Kirskål är ogräset som blev en grönsak.  Små späda glansiga sott kan ätas råa. I detta fall när kirskålen ska förvällas så kan man även ta oglansiga skott bara de är små och späda.

  • 2 l kirskål
    1 ½ dl quinoa
    1 liten rödlök
    2 vitlöksklyftor (skulle varit pressade, men vitlökspressen gick sönder så de blev hackade)
    ½ dl grahamsmjöl
    1 ägg
    1 tsk garam marsala
    salt, nymald svartpeppar
  1. Skölj och förväll kirskålen någon minut i lättsaltta vatten. Koka quinoan.
  2. Blanda quinoan med den hackade förvällda kirskålen och med de övriga ingredienserna. Blanda väl. Forma till biffar och stek i rapsolja till de får en fin färg.
  3. Servera med lite kokade grönsaker t.ex. morötter eller rödbetor och någon god sås.

Bild för Redaktionen
2008-08-02
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16