
Pannkakor med hjortron
Skrivet av
i
Ingredienser
5 ägg
4 dl vispgrädde
1⁄2 dl husk
1 krm salt
4 dl mjölk
ca 50 g smör att steka i
Tillbehör
3 dl hjortron
2 dl smetana eller crème fraiche
5 ägg
4 dl vispgrädde
1⁄2 dl husk
1 krm salt
4 dl mjölk
ca 50 g smör att steka i
Tillbehör
3 dl hjortron
2 dl smetana eller crème fraiche
Portioner: 4
Gör så här:
1. Vispa sönder äggen och tillsätt grädde, husk och salt. Vispa tills det blir till en slät smet.
2. Rör i mjölken. Låt gärna stå och svälla ett tag så smeten tjocknar. Gärna över natten.
3. Stek i generöst med smör på medelgod värme.
4. Vispa ihop bär och smetana och servera till pannkakorna.
1. Vispa sönder äggen och tillsätt grädde, husk och salt. Vispa tills det blir till en slät smet.
2. Rör i mjölken. Låt gärna stå och svälla ett tag så smeten tjocknar. Gärna över natten.
3. Stek i generöst med smör på medelgod värme.
4. Vispa ihop bär och smetana och servera till pannkakorna.
Fotograf: Stefan Wettainen