Inlagda rödbetor

Receptakare: Gammalt som gatan

2 rejäla burkar

Tid: 30 minuter

Ett klassiskt recept som du enkelt varierar genom valet av kryddor. Kryddnejlikor, kanel och lättkokta smålökar är gott i inläggningen.

  • 1 kg rödbetor
  • Lag:
  • 9 dl vatten
  • 3 dl ättika (12 %)
  • 6 dl socker
  • 2 lagerblad
  • 7 korn kryddpeppar
  • 5 cm pepparrot i skivor eller 10 tvättade svartvinbärsblad
  1. Koka rödbetorna ordentligt mjuka i ordentligt med vatten. Slå bort vattnet och gnugga av skalet. Använd gärna plasthandskar. Dela stora rödbetor i två.
  2. Skölj rödbetorna och lägg i en stor väl rengjord glasburk (eller två mindre).
  3. Koka upp ingredienserna till lagen. Låt sjuda i några minuter.  Slå lagen över rödbetorna. Skruva igen burken och låt svalna.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen