Ingefärslemonad

Koka en eldig ingefärssirap och blanda den med pressad citron och vatten. Jag gillar min lemonad syrlig och stram, testa dig fram med proportionerna för att hitta en balans som passar dig. Späder du med hett vatten får du en uppfriskande förkylningsdryck. Sirapen håller minst en månad i kylen. 


Portioner: ca 3 1/2 dl sirap
Tid: 1 timme och 15 minuter
Du behöver: 

3 dl skivad ingefära (behåll skalet på)
3 dl socker (jag använde finmalt råsocker vilket ger en gyllene färg. Strösocker går också bra)
3 dl vatten 
Såhär blandar jag:
2 delar citronsaft
3 delar ingefärssirap
8 delar vatten 
(till ett glas blir det 1 msk citronsaft, 1 1/2 msk ingefärssirap och 1 1/2 dl vatten)

Gör så här: 

1. Tvätta ingefäran och skär ingefäran i 2-3 mm tjocka skivor, behåll skalet på.
2. Lägg ingefära, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda till sockret har smält.
3. Låt ingefäran dra i sockerlagen i en timme. Fiska sedan upp skivorna och häll upp sirapen på flaska. Förvara i kylen.
4. Blanda sirap med pressad citronsaft och kallt eller varmt vatten och servera direkt. 

Bild för Ylva Porsklev

Mer från Ylva Porsklev


Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev