Ni glömmer väl inte bort att Fairtrade-fika idag?

För just i dag är det Fairtrade Challenge, Fairtrades manifestation för att uppmärksamma hur många rättvisemärkta produkter som faktiskt finns ute på marknaden och inspirera till medvetna köp. Leta upp ditt närmaste fikaställe här, det är många som bjuder idag,  och delta tillsammans med 400 000 andra, eller köp fairtradecertifierat kaffe, knäpp på bryggaren och baka något enkelt, gott därhemma.

Förra året hade vi stor tävling här på Taffel för att uppmuntra till att baka med Fairtrade-produkter. Vinnarrecepten hittar ni här och receptet till mina grymma, rättvisa brownies på bilden finns här.

Själv har jag haft fullt upp med kampanjen Fairtrade Fokus i butiken, men jag är snart tillbaka här igen – med en ny uppföljning om bananerna.

10 kommentarer

 1. Så det var DÄRFÖR det bjöds på fairtradefika idag?! Nu går det upp ett ljus för mig som såg alla gå omkring med gratiskaffe och muffins ;) Härligt! Dina brownies ser otroligt goda ut <3

 2. Anna B skrev:

  Tack ska du ha, hoppas du passade på att fika du med, Alexandra!

 3. Örjan skrev:

  Fick mitt kaffe i lokala Kvantum-butiken. Två chokladkakor följde med hem. Ena saltkryddad, andra chilidito.

 4. Anna B skrev:

  Vad bra att de anordnade fika! Har fått in rapport om att vi hade kring 1350 fikagäster idag, bättre än i fjol. Vad var det för chokladmärke du köpte då?

 5. Åh NEJ! Har jag alltså missat en helt rimlig anledning att fika idag?! Jag måste kompensationsfika dubbelt imorgon då!

 6. Örjan skrev:

  Anton Berg.
  Sea Salt resp Chili & Honey som jag valde bland 4-5 alternat
  2 kakor för 40.-. 22.90 styck (Minns jag rätt?)

  ”Demonstratis” var den trevliga flickan som halvtid(?) arbetar med att, i butiken, erbjuda olika fabrikanters produktprover.

  Antager ni gjorde ett mer uppmärksammat evenemang av dagen.

 7. matochtjat skrev:

  Åh missade totalt i år – har lite fairtradechoklad och dito kakao i skafferiet, men är inte säker på att lite kvällsbakning i min ensamhet kommer att göra något för någon förutom mitt midjemått, så tror jag avstår den här gången =)

 8. matochtjat skrev:

  Fast å andra sidan… fairtrade-varm choklad kanske skulle sitta fint nu när jag har en ursäkt?

 9. Anna B skrev:

  Örjan: Seasalt har jag provat, den var helt ok. Kommer tyvärr inte ihåg kampanjpriserna i huvudet. Vi har haft aktiviteter varenda dag i snart två veckor, så visst har vi uppmärksammat Fairtrade Fokus. Men igår var det bara kaffe &muffins som gällde, det finns inte tid för annat om man ska utspisa 1350 personer ;)
  Tove & matochtjat: Huvudsaken är ju att försöka välja fairtradeprodukter när det går, man kan fairtrade-fika varenda dag …

 10. Charlotta skrev:

  Jag fairtradefikade! Med hela jobbet, dessutom.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Matbloggstoppen
Annons